Over het boek

In het najaar van 2012 voel ik een krampachtige buikpijn opkomen. De pijn heeft wat weg van weeën, maar die levensfase ligt inmiddels al heel ver achter mij.

Wat ik dan nog niet weet, is dat ik getroffen wordt door ACNES, een buikwandpijnsyndroom dat ontstaat door beknelling van tussenribzenuwuiteinden die door de buikspieren heen naar de buikhuid gaan; een medische toestand die bij de meeste gewone burgers, maar ook bij veel artsen en specialisten, nog onbekend is, waardoor de juiste diagnose gemakkelijk wordt gemist.

De pijn die met ACNES gepaard gaat, kan variëren van mild en slechts af en toe aanwezig, tot hevig en onthoudbaar. Ik word getrakteerd op het laatste.

PIJN beschrijft de lange weg die ik ging langs artsen en behandelaars, vervuld van hoop en wanhoop, op zoek naar een oplossing, verlossing en medemenselijkheid.

Nu, drie jaar na mijn laatste operatie, gaat met het uitbrengen van dit boek een diepe wens van mij in vervulling: ACNES krijgt de aandacht die het verdient en hopelijk wordt in de medische wereld, waar nodig, mijn roep om menswaardigheid gehoord.

Daarbij is PIJN een ultiem dankwoord aan éénieder die mij in deze onthutsende levensfase tot steun was.

Meer informatie

 

Ik werd er stil van.

★★★★★
5 5 1
Na het lezen van het boek was ik even heel stil; wat heeft Marjan veel door moet maken. Hoe hebben de artsen het zo ver laten komen, dat Marjan er helemaal wanhopig van werd. Ik heb bewondering voor Marjan dat zij toch zo ver is gekomen, dat zij dit op papier heeft kunnen zetten en dat zij haar leven weer op de rails heeft. Hopelijk hebben andere patiënten met Acnes steun aan dit boek. Het is een aanrader.

Boeiend.

★★★★☆
4 5 1
Aangrijpend geschreven boek over de behandeling en het ziekteverloop van acnes. Het maakt weer eens duidelijk, dat artsen beter naar de patiënt dienen te luisteren. Boeiend van het begin tot het eind.

eye-opener.

★★★★☆
4 5 1
Ik vind het boek een eye-opener, op meerdere gebieden.

Moed en volharding.

★★★★★
5 5 1
Dit boekje is geschreven met moed en volharding en is de zoektocht naar een redelijk onbekende ziekte, de oorzaak hiervan, de erkenning van pijn en de behandeling hiervan.

Onder houdend

★★★★☆
4 5 1
“Fantastische beschrijving van een ellendige tijd. Onderhoudend geschreven, ook door de alledaagse dingen die zij vertelt” Vier sterren!

Aan grijpend

★★★☆☆
3 5 1
Wat een buitengewoon aangrijpend boek, geschreven door een zeer moedig en volhardend mens! Een vlot leesbaar, helder verslag over een langdurige, zeer heftige episode van pijn, bijna tot wanhoop gedreven. Je wordt in het boek helemaal meegevoerd in de zoektocht naar verlossing van ellendige pijnen. Tevens is het inhoudelijk zeer informatief, zowel voor patiënten als voor alle medische behandelaars. De kern hier luidt: “Luisteren naar de patiënt. Die voelt en ervaart aan den lijve!!”

Ontzettend goed

★★★★★
5 5 1
"Ontzettend goed beschreven. De pijn, wat het met je doet en ook het effect dat zowel de pijn als de houding van de artsen op je hebben. Verplichte kost voor elke medicus die te maken heeft met ACNES of een andere chronische, niet-zichtbare pijnlijke ziekte. " 5 sterren

aan grijpend en ook heel herken baar

★★★★★
5 5 1
Wat een mooi en boeiend boek om te lezen! Een echt voorbeeld uit de praktijk en tevens een goed beschreven beeld van de aandoening ACNES en de grote gevolgen hiervan. Onze dochter heeft ACNES en heeft veel raakvlakken met het verhaal van Marjan. Marjan heeft netjes al mijn vragen via de mail beantwoord die ik had na aanleiding van haar boek en evt. de tips. Nogmaals dank hiervoor. Met vriendelijke groet Bas Ebben

Moedig, krachtig, aangrijp end, herken baar

★★★★★
5 5 1
Het boek in drie uur uit gelezen. Bij de eerste zinnen word je al gegrepen door de gebeurtenissen van Marjan. Het boek geeft weer hoeveel Marjan heeft moeten doorstaan, haar vele doorzettingsvermogen en kracht. Het boek geeft veel herkenning voor ACNES-lotgenoten en daarbij ook steun en begrip. Het geeft heel goed weer wat ACNES-patiënten mee maken tijdens het traject van ACNES. Dapper hoe eerlijk Marjan in het gehele boek alles omschrijft.

Prachtig boek

★★★★★
5 5 1
Ik heb het boek in één adem uitgelezen, zo mooi maar ook zo ingrijpend. Naast dat het boek heel prettig is geschreven, besef je ook wat pijn met je doet. Marjan heeft zich zo sterk staande gehouden, echt mijn bewondering. Dit boek zal andere mensen met Acnes zeker helpen om sneller hun weg te vinden.

Met een krop in de keel gelezen!

★★★★★
5 5 1
Ik heb dit boek in één keer uitgelezen met een krop in mn keel van begin tot einde! Bedankt Marjan om je verhaal openbaar te maken en ons te laten weten dat er wél hulp bestaat bij acnes... U bent een straffe madam! Merci

Vol goede moed dankzij jouw verhaal

★★★★★
5 5 1
Beste Marjan, wat heb ik een bewondering voor jouw doorzettingskracht en van jouw man Erik. Ik heb je boek in een keer uitgelezen, zo herkenbaar waren alle zaken die je beschrijft. En wat fijn om eindelijk eens te lezen vanuit de gedachten van een patient, wat je moet doorstaan in de medische wereld. Ik ben er nog niet, maar wel weer vol goede moed dankzij jouw verhaal. Ik hoop van harte dat je nu voorgoed pijnvrij blijft Groetjes Saskia
Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

*Reviews worden na goedkeuring geplaatst.*